Bel voor meer informatie: 06 51 85 90 70

Bel voor meer informatie: 06 51 85 90 70

Commissioning Services

Het hoofddoel van commissioning is de overdracht van een installatie aan de gebruiker. Dit dient te gebeuren op een veilige en goed gestructureerde manier. Daarbij dient als uitgangspunt de specificaties die de gebruiker heeft gesteld ten aanzien van functionaliteit, prestaties, betrouwbaarheid, veiligheid, onderhoud, energieverbruik et-cetera. Tijdens commissioning wordt getoetst of deze criteria op de juiste wijze zijn geïmplementeerd. 

Commissioning is dus een breed begrip en kan in moeilijkheid variëren van zeer eenvoudig tot zeer complex. Voorbeeld: de klant wil een dimbaar lichtpunt in een ruimte. Er wordt een dimmer gekozen, een fitting en een lamp en wat installatiemateriaal. Het geheel wordt geïnstalleerd en getest. Resultaat: als er aan de dimmer wordt gedraaid, gaat de lamp feller of minder fel branden. De klant komt kijken en zegt: "prima zo, precies zoals ik het bedoeld heb!".

Maar wat nu als de klant zegt: "ik wil eigenlijk dat de lamp rood licht geeft als het buiten donker wordt..."? "Maar daar heeft u niet om gevraagd..." zal het antwoord zijn van de installateur. "Dat staat niet in de opdracht....".  Voordat je het door hebt ontstaat er een meningsverschil over de opdracht. Is het wel of niet ter sprake gekomen tijdens de eerste aanvraag? Is er tijdens het engineering proces gecommuniceerd met de opdrachtgever en zijn er tijdig wijzigingen van de initiële specificaties doorgegeven? Dat zijn slechts een paar vragen die je tijdens een commissioning proces kunt tegenkomen.

 

Het is de kunst om tijdens het commissioning proces alle mogelijke knelpunten en onduidelijkheden, die in het voortraject zijn ontstaan, op te sporen en te communiceren. Goede voorbereiding, inleving in het project en een goed gestructureerde werkwijze zijn van belang om het uiteindelijke hoofddoel van commissioning, de overdracht van een installatie aan de gebruiker, te bewerkstelligen.  Voor de commissioning engineer begint dit proces eigenlijk al op het moment dat er een FAT en/of afname van de klant plaatsvindt.  Voor hem is het van belang om inzicht te krijgen in het gehele traject. Dit is mogelijk als hij betrokken wordt bij een FAT en/of afname van de klant óf indien hij inzage krijgt in FAT en/of afname rapporten. Vervolgens kan de commissioning on-site dan goed voorbereid aangevangen worden en op een efficiënte wijze uitgevoerd worden. 

Gerdingh CS & TS heeft ruime ervaring op het gebied van commissioning en kan voor u als leverancier of als eindgebruiker van betekenis zijn. Bij u in-house of on-site, in Nederland of waar ook ter wereld.

Gerdingh in actie

 


Waarom Gerdingh CS & TS?

 

 • Ruim 25 jaar ervaring

  Dankzij mijn veelzijdigheid en decennialange ervaring kan ik voor vrijwel ieder technisch vraagstuk een uitkomst te bieden.

 • Internationaal inzetbaar

  De diensten van Gerdingh CS & TS kunnen zowel nationaal als internationaal geleverd worden.

 • Zeldzame expertises

  Thuis in complexe multi disciplinaire technische omgevingen: adviseur en controleur voor machineparken en on-site status van uw installatie(s).

 • Technische duizendpoot

  Van adviezen voor, evaluaties en onderhoud van complete machineparken tot het inbedrijfstellen/overdracht/overname van technische installaties.

dfdfdfdf