Bel voor meer informatie: 06 51 85 90 70

Bel voor meer informatie: 06 51 85 90 70

Over

De man achter Gerdingh CS & TS

Jan Willem Gerdingh | Technische duizendpootEven voorstellen, mijn naam is Jan Willem Gerdingh, geboren te Deventer en al van jongs af aan geïnteresseerd in alles wat met techniek te maken heeft. Deze interesse uitte zich in het verslinden van alle technische boeken die voorhanden waren in de bibliotheek. En natuurlijk werd hetgeen wat in de boeken stond in de praktijk uitgeprobeerd. De eerste voorzichtige stapjes in de wereld van de techniek speelden zich af in de schuur van Pa Gerdingh die soms tot wanhoop gedreven zuchtend zijn gereedschappen bij elkaar moest zoeken. Maar de resultaten mochten er uiteindelijk zijn in de vorm van stuurkarren, modelvliegtuigjes, model raceauto's, verhoogde fietsen en zo kunnen we nog wel even doorgaan. 

Logisch gevolg van deze interesse voor de techniek is een opleiding aan de MTS Deventer waar Werktuigbouw werd gestudeerd. De dienstplicht volgde bij de Koninklijke Landmacht waar kennis werd gemaakt met de uitvoer van onderhoud aan wapensystemen. Aansluitend volgde een periode van ruim zes jaar Koninklijke Marine waar een scheepswerktuigkundige opleiding werd gevolgd. De operationele tijd op de toenmalige Standaard Fregatten heeft bijgedragen aan een sterke algemene technische ontwikkeling. 

De marine werd opgevolgd door een opleiding in de luchtvaart. De lang gekoesterde droom om piloot te worden werd gerealiseerd en er volgde een freelance periode als professioneel piloot in Amerika. Tussendoor werd bij een machine montage bedrijf veel ervaring opgedaan in het installeren, inbedrijfstellen en onderhouden van liften, gieterij installaties, papiermachines, installaties in een staalharderij en het vervangen van alle leidingsystemen aldaar. 

Van toen tot nu

Na een klein jaar bij Heerema Marine Contractors diende zich een nieuwe uitdaging aan. Een zuivelproject in Saoedi Arabië dat gerund werd door HVA International, een Nederlandse agrarische projectontwikkelaar, zat technisch in zwaar weer. Op gebied van onderhoud was er een enorme achterstand opgelopen door slecht technisch management. De betrouwbaarheid van het machine park was gedaald naar een angstig laag niveau en het was iedere dag weer een strijd de contractueel vastgelegde productie te halen. Er stonden ook een aantal bouwprojecten op de planning en er was budget voor uitbreiding van de werkplaats en modernisering van de kleinschalige zuivelfabriek en de boerderij. Al met al een enorme uitdaging.

In twee jaar tijd is er een overdekt zwembad met fitness ruimte en recreatie vide gebouwd, een keuken/kantine gebouw werd ontworpen en gebouwd en er werd nieuwe accommodatie ontworpen en gerealiseerd voor de Filipijnse collega's. De werkplaats en het magazijn werden grondig onderhanden genomen, een nieuwe stoomketel werd geïnstalleerd en in bedrijf gesteld. De behuizing voor de kalveren werd dusdanig gewijzigd dat de kalveren in groepshokken konden opgroeien. Veel tijd is er gestoken in het op orde brengen van de documentatie van het project en ook in het in kaart brengen van de infrastructuur. Stap voor stap werden alle machines aan een grondige inspectie en onderhoudsbeurt onderworpen. Een planmatig onderhoudssysteem werd opgezet en een "repair by replacement strategie" werd uitgewerkt. Al deze inspanningen resulteerden in een hoge mate van betrouwbaarheid van het gehele machinepark en een significante opwaardering van de leefbaarheid en werkbaarheid op het project.

Na twee jaar met veel plezier bij Electromach te hebben gewerkt werd toch de knoop doorgehakt. De lang gekoesterde droom om als zelfstandige te gaan werken in de techniek is per 1 oktober 2013 realiteit geworden. Gerdingh CS & TS omvat alle facetten van de techniek waar ik de laatste 25 jaar ervaring mee heb opgedaan. Met al deze gebundelde kennis hoop ik in de toekomst U van dienst te kunnen zijn.

 

Jan Willem Gerdingh | Gerdings CS & TS

 

Jan Willem Gerdingh | Gerdings CS & TS

 

Jan Willem Gerdingh | Gerdings CS & TS

 

dfdfdfdf